Auto huren op vakantie

By adminReacties uitgeschakeld voor Auto huren op vakantie

Een auto huren kan erg ideaal zijn. Of je nu met je vrienden, kinderen of ouders op vakantie gaat, een auto geeft je veel meer vrijheid. Het kan natuurlijk zijn dat je op vakantie gaat in Nederland en kiest voor het openbaar vervoer, maar het kan ook zijn dat je naar het buitenland toe gaat. Je wilt je tijd natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten en om dat te doen is een auto huren een goede oplossing. Wonen jullie middenin een grote stad en beschikken jullie niet over een auto, simpelweg omdat je deze nooit gebruikt? Dan kun je natuurlijk ook een auto huren in Nederland en alsnog met de auto op vakantie gaan. Op vakantie verlies je gigantisch veel kostbare tijd. Je moet wachten in een restaurant, in de rij voor activiteiten en wachten op je koffers. Tijd die je kwijt raakt aan het transport is eigenlijk ook zonde. Als je een dorpje of stadje wilt bezichtigen en je moet continu wachten op een taxi of bus is dat jammer van je tijd. Ook dan kun je beter een auto huren. Je kunt dan gaan en staan waar je wil. 

Voordelen auto huren

Met een auto heb je gigantisch veel bewegingsvrijheid. Je bent onafhankelijk en je hebt de mogelijkheid om spontane acties te ondernemen. Je kunt doen wat je wilt zonder dat je rekening hoeft te houden met bustijden. Daarnaast is een auto een stuk goedkoper dan een taxi. De benzine is relatief goedkoper en met een eigen auto kun je ook makkelijker je eigen bagage mee sjouwen. Verder is het vaak mogelijk om de huurauto op meerdere locaties in te leveren. Je kunt de auto in plaats A huren en in plaats X inleveren. Je kunt vanuit Nederland alvast een auto huren in de plaats van je vakantiebestemming. Hier zitten vaak Nederlandse instanties tussen, waardoor het makkelijker wordt om te communiceren. Je kunt de verzekering en huurovereenkomst beter in het Nederlands checken dan dat je dat in een vreemde taal moet doen. 

Ophalen en terugbrengen auto

Bij het huren van een auto moet je op een aantal zaken letten.

  • Kijk altijd of er schade is en controleer of alle functies goed werken.
  • Laat eventuele schade op de huurovereenkomst zetten.
  • Lever de auto altijd in binnen de kantooruren en doe samen de laatste controle. Zo voorkom je dat er ineens schadebedragen van je creditcard afgeschreven worden.

Verder is het belangrijk dat je een ruime auto kiest en dat je slim boekt. Als je de auto op dinsdag 14.00 uur boekt en je boekt de auto voor een week, moet je deze ook weer op dinsdag 14.00 uur inleveren. Wil je deze twee uur later inleveren dan rekent de verhuurmaatschappij een hele dag extra. Tot slot moet je naar de tank-regeling vragen. Het voordeligst is het als je de brandstof moet betalen die je op hebt gereden en dat je de auto dus met een volle tank mee krijgt en met een volle tank moet inleveren.

autoverzekering
Blue Taste Theme created by Jabox