Full omnium of Mini omnium?

By adminReacties uitgeschakeld voor Full omnium of Mini omnium?

Stel, de verzekering van jouw huidige auto is verstreken. Welke verzekering kun je dan het beste in acht nemen om de auto goed te verzekeren tegen schade? Op deze vraag is vaak niet 1,2,3 een antwoord te geven. Mensen met een krap budget zullen nood hebben aan een degelijke, maar goedkope autoverzekering. Daarom hebben we alle voor-en nadelen van alle autoverzekeringen op een rijtje gezet zodat je sneller een keuze in het type autoverzekering kunt maken.

WA verzekering niet genoeg?

Veel mensen denken dat ze alleen met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hun auto genoeg hebben verzekerd. Maar dit is een grote denkfout. Heb je bijvoorbeeld net de auto van jouw dromen gekocht, maar wordt deze gestolen, of wordt het beschadigd door een ongeval of weersomstandigheden, dan heb je helaas niet zoveel profijt van de WA verzekering.
Daarom is het van belang de auto altijd volledig omnium of mini omnium te verzekeren. Met een omniumverzekering is een voertuig in alle gevallen verzekerd, zelfs wanneer u aansprakelijk bent voor het eventuele ongeval en/of schade.

Verschil Volledige Omnium en Mini Omnium

  • De mini omnium, ofwel ‘’gedeeltelijke casco/omnium, kleine omnium of multi risk’’ is een beperkte verzekering waarbij autobezitters hun voertuigen verzekeren tegen schade ten gevolge van natuurrampen: hagel, storm, vallende stenen en overstromingen. Maar ook ben je verzekerd tegen een aanrijding met een dier, brand, diefstal, glasbreuk en vandalisme;
  • Bij de volledige omnium verzekering, ook wel de zogeheten ‘’grote omnium of full omnium’’ ben je echter geheel verzekerd. Naast de mini omnium zijn autobezitters tevens verzekerd tegen alle schade aan de wagen ten gevolge van eigen handelen (ook recht of in fout). Bovendien wordt de schade vergoedt wanneer er sprake is van een ongeval met een andere automobilist. Wanneer je dus over een volledige omnium verzekering beschikt, worden alle voorziene herstellingen aan jouw motorvoertuig vergoed.

Toch twijfels over het type omniumverzekering je voor je wagen zou nemen? Lees gerust meer over het verzekeren van je nieuwe wagen op omniumverzekering.org en ontdek welke autoverzekering het meest geschikt is voor jou.

autoverzekering
Blue Taste Theme created by Jabox