Wel of geen aanvullende verzekering?

By adminReacties uitgeschakeld voor Wel of geen aanvullende verzekering?

Verzekeringen zijn er al sinds jaar en dag in alle soorten en maten. De meest bekende verzekeringen die toch wel iedereen kent zijn de autoverzekering, de zorgverzekering, de inboedelverzekering, de reisverzekering en de uitvaartverzekering. Uiteraard zijn er veel meer verzekeringen, maar dit zijn toch wel de bekendste onder het volk. Dat is logisch omdat eigenlijk iedereen wel met deze verzekeringen te maken krijgt in zijn leven.

Autoverzekering

Iedereen die in Nederland een auto heeft waarmee op de openbare weg wordt gereden is verplicht om een (WA) autoverzekering af te sluiten. Dat is eigenlijk een basisautoverzekering die de schade vergoed als u met uw auto schade toebrengt aan andere mensen en hun bezittingen. Daarnaast is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten die meer dekt. Regel is meestal dat hoe meer u wilt verzekeren, hoe hoger de premie is. Schat voor uzelf goed in of en welke aanvullende autoverzekering u nodig hebt. Een en ander is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de leeftijd van uw auto. Een nieuwe auto kunt u beter All risk verzekeren.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is in zekere zijn geen echte verzekering omdat je je niet tegen een bepaald risico verzekert. Het staat immers vast dat je op een gegeven moment doodgaat. Je kunt deze verzekering eigenlijk beter zien als een soort spaarpot, waarbij je iedere maand een bepaald bedrag inlegt om uiteindelijk de kosten van je begrafenis te dekken. Want je wilt niet dat je nabestaanden met hoge begrafeniskosten worden opgezadeld na jouw overlijden.

Zorgverzekering

Iedere Nederlander is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Die basisverzekering is voor iedereen gelijk, het verschil zit hem eigenlijk in de aanvullende zorgverzekeringen. Ook hier geldt weer, hoe meer u verzekert wilt hebben, hoe hoger de premie zal zijn. Ook voor deze aanvullende verzekering geldt weer, maak een goede en zorgvuldige afweging als u van plan bent om een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Online kunt u de verschillende zorgverzekeringen vergelijken met elkaar op inhoud, polisvoorwaarden en premie per maand. Maar allereerst is belangrijk dat u een inschatting maakt waartegen u verzekerd wilt zijn en wat wellicht niet nodig is om aanvullend voor verzekerd te zijn.

Reisverzekering

Ook een reisverzekering is verstandig om af te sluiten als u op reis gaat naar het buitenland. Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Veel mensen sluiten ook een annuleringsverzekering af voor het geval de reis of vakantie door overmacht zoals ziekte of overlijden toch niet door kan gaan. Er is dan ook nog een verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering.

verzekeren
Blue Taste Theme created by Jabox