Een zorgverzekering uitzoeken

By adminReacties uitgeschakeld voor Een zorgverzekering uitzoeken

Het uitzoeken van een passende zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen kan een lange zoektocht worden. Niet alleen dient u te kijken naar de juiste basisverzekering. De basisverzekering is het verplichte onderdeel van de zorgverzekering. In deze basisverzekering is de basis dekking opgenomen. De basispremie is voor iedereen gelijk, dat is wettelijk zo bepaald. Maar voor aanvullende verzekeringen ligt dat heel anders, maar daarover meer hieronder.

Aanvullend verzekeren?

Wilt u echter gebruik maken van zorg die buiten de basisverzekering valt, dan dient u deze er extra bij te verzekeren. U kunt dit doen met een aanvullende verzekering. Wilt u dus een zorgverzekering afsluiten dan dient u rekening te houden met wat inbegrepen is bij de basisverzekering, welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft, en welke premie u hiervoor betaald. Als u van plan bent om een aanvullende verzekering af te sluiten, probeert u dan zo veel mogelijk een aanvullende verzekering te kiezen die past bij de zorg die u nodig hebt. Betaal dus niet onnodig teveel voor zaken die niet van toepassing zijn op uw situatie. Als man heeft u bijvoorbeeld weinig aan een vergoeding voor kraamhulp, etc. Helemaal op maat kunt waarschijnlijk nog geen aanvullende verzekering afsluiten, maar in de toekomst zal dat hoogstwaarschijnlijk wel het geval zijn.
Wij raden u aan om online de diverse zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dan kunt u ervaringen vinden van andere consumenten met betrekking tot enkele zorgverzekeringen die u online kunt afsluiten. Het vergelijken van de zorgverzekering is op deze manier een stuk eenvoudiger. Nu hoeft u niet bang te zijn, dat u een zorgverzekering neemt met bijvoorbeeld slechte service.

Bepaal wat u echt nodig hebt

Wat van groot belang is bij het kiezen van de juiste zorgverzekering is bepalen welke zorg u vooral nodig heeft. Moet u wegens een ziekte of herstel bijvoorbeeld het komende jaar veel gebruik maken van fysiotherapie, begin dan met een selectie van zorgverzekeraars die een goede dekking hebben voor fysiotherapie. Ook een aanvullende tandartsverzekering kunt u meenemen in uw zoektocht als u bijvoorbeeld een relatief slecht gebit heeft. Een ander belangrijke post is de vergoeding van brillen en contactlenzen. De vergoedingen voor brillen en contactlenzen willen nogal eens verschillen per zorgverzekering, goed opletten dus.

Specialistische hulp nodig?

ooglaseren
Heeft u bijvoorbeeld binnenkort gespecialiseerde zorg nodig die buiten de reguliere zorg valt, onderzoek dan nauwkeurig of uw huidige verzekering de kosten daarvoor ook dekt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan ooglaseren, het ondergaan van een maagverkleining of liposuctie. Dat zijn toch allemaal behandelingen die buiten de reguliere zorg vallen en het is dan verstandig om daar extra goed naar te kijken.

zorgverzekering
Blue Taste Theme created by Jabox