Hoe krijg je een ooglidcorrectie vergoed

By adminReacties uitgeschakeld voor Hoe krijg je een ooglidcorrectie vergoed

Een ooglidcorrectie wordt doorgaans nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Het gaat immers om een cosmetische correctie en hiervoor wordt nooit een vergoeding gemaakt vanuit de zorgverzekering. Toch is er één mogelijkheid om een ooglidcorrectie vergoed te krijgen.

Oogleden corrigeren

Een plastisch chirurgische ingreep zijn dure ingrepen waarvoor zorgverzekeraars niet zomaar akkoord geven. Mocht je omwille van de kosten dit vergoed willen krijgen door de zorgverzekeraar, dan moet je wel akkoord krijgen van de verzekeringsmaatschappij.

Cosmetische ingreep

Vaak worden ooglidcorrecties aangevraagd om er mooier uit te zien. En dan valt deze ingreep onder cosmetische chirurgie. Dit wordt nooit als aanleiding gezien door de zorgverzekeraar om dit te vergoeden. De ooglidcorrectie kosten komen hiermee dus voor de patiënt zelf.

Medische ingreep

De enige manier om een ooglidcorrectie vergoed te krijgen is om medische reden. Niet alle ooglidcorrecties zijn per se cosmetisch van aard, alhoewel dat in eerste instantie blijkt. Een (dringende) medische reden in dit geval is door de verzakkingen van het bovenooglid het zichtveld zodanig wordt beperkt, dat dit gevaarlijk kan zijn.

Minimale eis

Een harde eis wordt wel gesteld door de zorgverzekeraar, dat het bovenooglid minimaal ter hoogte van de iris komt te hangen. Is dat nog niet het geval, maar wel bijna, dan is dat dus geen reden om de behandeling als medische noodzaak te zien. Dus wanneer het ooglid zover gezakt is over het oog heen dan kun je als patiënt akkoord krijgen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Kosten & vergoeding

Mocht je niet in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering dan dien je zelf voor de ooglidcorrectie kosten op te draaien. Alhoewel het een specialistische medische ingreep is kunnen zulke kosten enorm hoog zijn. Maar dankzij de hoeveelheid aan verzoeken voor deze ingreep, zijn de kosten voor een ooglidcorrectie ook weer niet onbetaalbaar.

De gemiddelde kosten van een bovenooglidcorrectie zijn 700 – 1.300 euro per ooglid. De gemiddelde kosten voor een onderooglidcorrectie zijn 1.000 – 1.900 euro

De vergoeding die je van de zorgverzekeraar kan krijgen is afhankelijk van de zorgverzekeraar is maximaal 500 euro van de totale behandeling.

zorgverzekering
Blue Taste Theme created by Jabox