Zorgverzekering vergelijken 2017

By adminReacties uitgeschakeld voor Zorgverzekering vergelijken 2017

November en december zijn de maanden om je zorgverzekering te vergelijken. Een zorgverzekering sluit je namelijk voor een heel kalenderjaar af. Wanneer je naar een andere zorgverzekering wilt overstappen, dan gaat deze op 1 januari in. Je hebt tot 1 februari de tijd om een zorgverzekering af te sluiten, maar je moet je oude zorgverzekering wel voor 31 december opzeggen. Het is wel belangrijk om alles op tijd te regelen, want je wilt niet zonder zorgverzekering zitten. Het is namelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je dit niet doet kun je een flinke boete verwachten.

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je naar een andere zorgverzekering wilt overstappen. Heb je alleen een basis zorgverzekering nodig? Dan telt in principe alleen de premie. Je kunt dan op zoek gaan naar een goedkope zorgverzekering. Maar het merendeel van de mensen sluit ook een aanvullende zorgverzekering af. Hiermee kun je je verzekeren tegen zorgkosten die niet vanuit de basis zorgverzekering vergoed worden. Veel mensen sluiten bijvoorbeeld een verzekering af voor de fysiotherapeut, tandarts of voor de beugel van hun kinderen. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekering? Vergelijk altijd goed de premies, maar ook de vergoedingen!

Het laatste punt waar je op moet letten is als je je zorgverzekering gaat vergelijken, is of je extra korting kunt krijgen. Je betaalt al genoeg premie, dus als het goedkoper kan is dit mooi meegenomen. Er zijn verschillende manieren waarop je korting kunt krijgen op je zorgverzekering. Allereerst kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Dit is alleen aan te raden als je verwacht geen zorgkosten te gaan maken! Ook kun je uitzoeken of je een collectieve zorgverzekering kan afsluiten, dit kan bijvoorbeeld via je werkgever. De laatste mogelijkheid is om je premie per half jaar of jaar te betalen.

zorgverzekering
Blue Taste Theme created by Jabox