Zorgverzekering voor studenten

By adminReacties uitgeschakeld voor Zorgverzekering voor studenten

Het is voor elke student verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Dit heeft de regering wettelijk verplicht gemaakt. De kosten voor een basispakket kunnen al gauw oplopen naar 100 euro per maand.  Veel studenten maken de fout om onderzoek te doen naar wat je echt nodig hebt. Per verzekeraar is er ook een verschil wat er in een basispakket is opgenomen. Sommige verzekeraars hebben zwangerschap in hun basispakket zitten. Als jonge mannelijk student heb je dit niet nodig. Kijk daarom altijd eerst wat je precies in je basispakket krijgt. Kijk ook op goedkope zorgverzekeringen voor een overzicht wat het beste past bij eisen.

Aanvullende verzekerd

Neem alle aanvullende verzekeringen goed onder de loep en besluit welke aanvullingen werkelijk nodig zijn voor je. Veel mensen nemen zonder nadenken een aanvullende tandartsverzekering, maar weten niet dat 1 of 2 controle afspraken per jaar goedkoper uitvallen dan de kosten per maand voor deze aanvullende verzekering. Heb je nou vaak problemen met je tanden, dan doe je er wel verstandig aan deze aanvullende verzekering te nemen. Kijk goed naar wat je aanvullend echt nodig hebt. Heb je soms een fysiotherapeut nodig bedenk dat goed hoe keer je per jaar een behandeling nodig heb. Er zit een best groot verschil in 8 behandelingen vergoed krijgen ten opzichten van 21 behandelingen vergoed krijgen.

Per verzekeraar kan het ook verschillen in de prijs die je extra per maand betaald voor een aanvullende pakket. Soms lijkt hun basispakket heel goedkoop maar zijn hun aanvullende pakketten erg prijzig waardoor je totaal per maand veel hogere kosten krijgt.

Eigen risico

Je bent als student jong en je hebt waarschijnlijk weinig zorg nodig in die tijd. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje, maar doorgaans ben je als student erg fit en heb je weinig kwaaltjes. Daarom kan het verstandig zijn om je eigen risico omhoog te brengen van je zorgverzekering. Hierdoor daalt de maandelijkse premie fors en bespaar je veel geld. Hou er wel rekening mee dat er altijd wel iets kan gebeuren. Dus zorg ervoor dat je het bedrag wat je aan eigen risico hebt aangegeven ook op je bank heb staan. Zo kom je zelf nooit in problemen.

Een belangrijke algemene tip is het vergelijken van verzekeringen. Dit kan je heel gemakkelijk online doen en door goed te vergelijken kies je uiteindelijk de meest geschikte verzekeringen die aangepast zijn aan jou met de meest voordelige prijs.

zorgverzekering
Blue Taste Theme created by Jabox